Отборът на Делфините (Варна) спечели футболния турнир Бояна къп за деца,

...
Отборът на Делфините (Варна) спечели футболния турнир Бояна къп за деца,
Коментари Харесай

Таланти на Делфините спечелиха ценен трофей след победа над Левски на финала

Отборът на Делфините (Варна) завоюва футболния шампионат " Бояна къп " за деца, родени през 2009 година. На финала отборът от морската ни столица победи Левски с 2:1. Срещата бе извънредно оспорвана. " Делфините " поведоха, само че в края на първата третина Левски изравни. В последната минута на мача варненци означиха красиво попадение и сграбчиха трофея.

На трето място се класира тимът на Болярчета (Велико Търново), който в дребния край се наложи с 2:1 над Сердика. В двата полуфинала Левски победи Сердика с 3:0, а Делфините надделяха Болярчета с 9:8 след дузпи (в постоянното време 4:4). За най-хубав вратар бе избран стражът на Левски Александър Митев. Голмайстор стана Ястиян Георгиев от Делфините. Евгени Пейчев е най-полезен играч, а премията за феърплей взе ФК Сердика (София).
Децата получиха премиите си от някогашния футболист на Левски и сегашен шеф на ДЮШ на Левски-Раковски Станислав Ангелов-Пелето.

Турнирът се организира на Национална футболна база " Бояна " като присъединяване взеха осем тима. Извън полуфиналите останаха ДИТ Спорт (София), Царско село, Левски-Раковски и Септември (София). В рамките на няколко дни децата демонстрираха забележителни умения, а шампионатът се трансформира в паметен празник за участници и родители. Треньорът на Сердика Кръстин Кюков раздава медалите на играчите на Делфините. Организатор на шампионата бе ФК Сердика (София) със съдействието на БФС и Национална спортна база.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР